Taraš: Proizvodnja hrane na „starinski“ način

Buđenje ekološke svesti i najpre proizvodnja hraneza vlastite potrebe po principima organske proizvodnje u četvoročlanoj porodici Šokšić iz Taraša kraj Zrenjanina, pre osam godina značili su nove početke – prelazak sa konvencionalne na organsku proizvodnju. Krompir, kupus, cvekla, bundeva, šargarepa, spanać, beli i crni luk, zelena salata i pšenica nalaze se u planu setve na površini od sedam hektara.

Gordana Šokšić

„Proizvodnja zdrave hrane je zapravo životna filozofija. Za mene predstavlja i zadovoljstvo, ali i veliku odgovornost. Kada smo počeli da se okrećemo ovoj proizvodnji 2008. godine bila sam zaposlena u jednoj zrenjaninskoj firmi i egzistencija moje porodice je bila obezbeđena. Sada je ova proizvodnja naša osnovna delatnost i ne smemo dopustiti da se dogode propusti ili greške“, kaže Gordana Šokšić. Opširnije…

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s