Zagreb: Odgovorna kupovina proizvoda iz ribarstva osiguraće bolju budućnost ribe

POVODOM SVJETSKOG DANA HRANE

Među ciljevima novog EU projekta koji provodi WWF je osigurati potrošačima, novinarima, trgovcima i tvrtkama koje se bave uslužnim djelatnostima u gastronomiji sveobuhvatne informacije o održivim proizvodima iz ribarstva 

A local fisherman of Chole Island with two half beak fish near Mafia Island, Tanzania

A local fisherman of Chole Island with two half beak fish near Mafia Island, Tanzania

Zagreb, 15.10.2015 – Povodom Svjetskog dana hrane, koji se obilježava sutra, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF upozorava na zastrašujuće učinke „praznog” mora na ljude i prirodu. Ističu kako hrvatski i europski potrošači mogu napraviti razliku upravo svojim izborom ribe i ostalih proizvoda iz ribarstva. Čak 61 posto globalnih zaliha ribe lovi se do maksimuma dok je 29 posto potpuno izlovljeno. Tri milijarde ljudi oslanja se na ribu kao osnovni izvor bjelančevina. Opširnije…

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s