Mikrotalasna pećnica: 15 razloga da to odmah izbacite iz kuće!

Ovo je 15 razloga da odmah izbacite mikrovalnu pećnicu iz kuće!

Zanimljivo je da su još 1976. godine u Rusiji zabranjene mikrovalne pećnice jer su mnoge studije pokazale loše utjecaje na zdravlje. Međutim, ta zabrana je ukinuta poslije Perestrojke u ranim 90-tima. Što su to ruski stručnjaci znali još tada, a mi neznamo? Što se događa sa hranom koju termički obradimo u mikrovalnoj pećnici? Ostaju li na njoj ikakve posljedice, osim činjenice da je zagrijana u vrlo brzom roku? Što se događa kada jedemo takvu hranu?

Mikrovalne pećnice koje su u hrvatska domaćinstva zapadnjačkom modom stigle prije 15-ak  godina, duboko su ukorijenjene u svakodnevnoj upotrebi. Većina ljudi u svom korištenju vjerojatno  nikada nije preispitala kakvo je djelovanje ovih pećnica na naše zdravlje. Zanimljivo je da su još 1976. godine u Rusiji  zabranjene mikrovalne pećnice  jer su mnoge studije pokazale loše utjecaje na zdravlje. Međutim, ta zabrana je ukinuta poslije Perestrojke u ranim 90-ima. Što su to ruski stručnjaci znali još tada, a mi ne znamo?  Što se događa s hranom koju termički obradimo u mikrovalnoj pećnici? Ostaju li na njoj ikakve posljedice, osim činjenice da je zagrijana u vrlo brzom roku? Što se događa kada jedemo takvu hranu?

Kakva je hrana iz mikrovalne pećnice, te kakve su posljedice konzumiranja iste?

Hrana ozračena u mikrovalnoj pećnici pomoću molekula vode i vrlo visokih frekvencija može vrlo brzo zagrijati hranu. Bez obzira na lakoću korištenja, treba imati na umu da je ovakvo tretiranje hrane izuzetno štetno. Posljedice konzumiranja ovakve hrane, isto kao i posjedovanje mikrovalne pećnice su iznesene u mnogim studijama koje potvrđuju štetnost, a mi smo ih saželi u 15 točaka.

  1. Hrana tretirana u mikrovalnoj pećnici gubi 60-90% svojih nutricionističkih vrijednosti te ubrzava proces raspadanja strukture hrane.
  2. Mikrovalovi pogoduju stvaranju uzročnika raka u mlijeku i žitaricama.
  3. Mikrovalovi mjenjaju temeljne supstance u hrani, uzrokujući probavne probleme.
  4. Mikrovalovi uzrokuju kemijske promjene u hrani koje mogu dovesti do neispravnog rada u limfnom sustavu i i nemogućnost tijela da se zaštiti od rasta tumornih oboljenja.
  5. Hrana iz mikrovalne pećnice povisuje postotak stanica raka u krvožilnom sustavu.
  6. Dolazi do uništavanja elementarnih supstanci u hrani – uništava slobodne radikale.
  7. Uzročnik rasta stanica raka u crijevnoj mikroflori, generalno degenerira perfidna stanična tkiva.
  8. Hrana iz mikrovalne pećnice smanjuje mogućnost tijela da iskoristi B vitamine, ali isto tako, C i E, minerale.
  9. Čak i okolina oko mikrovalne pećnice uzrokuje zdravstvene probleme.
  10. Meso koje je zagrijano u mikrovalnoj pećnici sadržava:
    • D-nitrozodietanolamin (poznati agens koji uzrokuje karcinom)
    • destabilizacija aktivnih spojeva proteina
    • stvara rak – uzrokujući agensima unutar proteina
  11. Emisije koje se oslobađaju uzrokuju promjene u kataboličkom ponašanju glukozida i galaktosida – elemenata u smrznutom voću kada se odmrzne na ovaj način
  12. Mikrovalovi mjenjaju kataboličko ponašanje alkaloida u biljkama
  13. Slobodni radikali koji uzrokuju rak formiraju se unutar molekula minerala u tragovima, naročito u korjenastom povrću
  14. Zahvaljujući narušavanju limfnog sustava dolazi do manjka imunosti
  15. Dolazi do manjka važnih vitamina i minerala koji bivaju uništeni u mikrovalnoj pećnici.
Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s